Werkwijze

Echtheid  –  Empathie  –  Balans  –  Bewustzijn  –  Ontwikkeling

Dit zijn belangrijke pijlers in mijn coaching trajecten. In de trajecten wordt gewerkt met het intellect (gesprekken), het gevoel en het lichaam. Mijn ervaring is dat deze afwisseling voor een duurzamer en diepgaander resultaat zorgt. Als je dat wat je met je verstand (ratio) hebt kunnen bedenken, ook in je lijf kunt herkennen, wordt het echt van jezelf en zal het makkelijker zijn om de resultaten van de coaching ook in het dagelijkse leven blijvend in te kunnen zetten. Dat is groei. Dat is ontwikkeling.

De oplossingen liggen vaak in de eenvoud; terug naar de basis: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? En in de communicatie: hoe kom ik of mijn boodschap over? Is de indruk die men van mij heeft of van wat ik wil de juiste? Is dat wat ik zeg ook wat de ander hoort en begrijpt?

Hierin ondersteun ik door tijdens gesprekken en oefeningen aandachtig te luisteren en (lichaamstaal) te observeren. Ik geef een (zelf)reflectie, ondersteun bij het maken van keuzes en moedig aan om nieuwe stappen te onderzoeken.

Ik heb opleidingen en cursussen gevolgd in o.a. Systemisch werk, NLP, TA, EMDR, EFT  en Voice Dialogue. In mijn werk zet ik veel Systemisch werk in, maar wordt een combinatie van deze technieken ingezet voor optimaal resultaat.

In mijn werk coach ik zowel volwassenen als kinderen. En soms samen (bijv. ouders- kind coaching). Voor kinderen doe ik dit op een bij hen passende speelse en creatieve manier.

 

Je kunt niet bepalen hoe de wind staat, maar wel hoe je je zeilen zet!