Kindercoaching

Karakters_DEF-02 Karakters_DEF-01

 

Kik & Co

 

 

 

 

Niet alle kinderen zitten altijd even goed in hun vel. Soms is er even een steuntje in de rug nodig. (Kinder)coaching kan hierbij helpen. Dit kan op allerlei gebied zijn: emotioneel, sociaal of op leergebied. Voorop staat het versterken van kwaliteiten.

Mijn overtuiging is dat kinderen die in liefde, vrijheid en met zelfvertrouwen opgroeien, sterke(re), zelfstandige en sociale volwassen mensen kunnen worden. Door het bieden van aandacht, veiligheid en ze meer bewust te maken van zichzelf en hun eigen mogelijkheden wil ik hier aan bijdragen.

Net als bij volwassenen, geldt ook voor kinderen dat zelfinzicht en communiceren belangrijk zijn voor een goed zelfbeeld en in de omgang met hun omgeving. Dit stimuleer ik op een speelse en creatieve manier die bij kinderen past.

Kinderen zijn van nature eerlijknieuwsgierig en creatief. Daarom pas ik mijn manier van werken met kinderen aan op die eigenschappen. Op een speelse manier zoek ik naar wat bij het kind past en laat ik ze bij zichzelf:

  • bewust worden wat ze echt dwars zit
  • leren hoe dat te verwoorden
  • ontdekken hoe ze daar mee om kunnen gaan

In het coachen van kinderen is het belangrijk om een stevige vertrouwensband te hebben met het kind. Ik zal in mijn werk en daar buiten deze vertrouwensband altijd respecteren. Vanzelfsprekend betrek ik de ouders/verzorgers/leerkrachten bij het coaching traject, waar nodig ook bij de sessies.

 

 Het mooiste wat je kunt worden is jezelf