Over Spiegeltaal

Soms kan het in je leven voelen alsof er chaos heerst of dat je juist niet vooruit komt. Dat zijn momenten waarop je zou willen dat er overzicht en rust komt en donkere wolken, patronen en gedachten die last opleveren helder worden of kunnen oplossen. Daar wil ik met Spiegeltaal graag met je aan werken.

Spiegeltaal staat voor ontwikkeling van jezelf, door eerlijk naar jezelf te kijken, als in een spiegel.

  • bewustwording en persoonlijke groei
  • het vergroten van zelfvertrouwen
  • het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden

Over Ineke

Ik woon en werk in mijn eigen bedrijf Spiegeltaal in Amersfoort. Daar werk ik al een aantal jaren als zelfstandig kinder- en paardencoach met kinderen én volwassenen aan bewustwording en waar nodig aan traumaverwerking.

Het werken met kinderen vind ik erg bevredigend, omdat ik daarmee mijn visie nastreef:

Als je als kind mag zijn wie je bent en mag ontdekken wat je wilt,

je leert hoe je voor jezelf kunt opkomen en in je kracht kan gaan staan,

kan je je ontwikkelen tot een sterke, bewuste volwassene

en daarmee een bijdrage leveren aan een betere, socialere wereld.

Daarnaast is er ruimte voor volwassenen om te werken aan bewustwording en verwerking en daarmee aan hun eigen ontwikkeling.

Mensen mogen bij mij zijn wie ze zijn en ik vind het inspirerend om ze te kunnen leren zichzelf te kennen en daarmee sterker de toekomst in te gaan.

Daarnaast heb ik een grote liefde voor dieren en heb inmiddels vaak mogen ervaren wat een enorme toegevoegde waarde dieren hebben, in het begeleiden van mensen in het algemeen en kinderen in het bijzonder. Dieren zijn sensitief, laten oordeelloos zien wat ze bij iemand ervaren en helpen daarmee om te leren en oefenen en geven vertrouwen en troost waar nodig.

Het zijn bij dieren brengt ontspanning en fun en is zo het ideale recept voor een therapie of begeleiding die niet alleen nuttig, maar ook nog eens leuk is!

Mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en die van anderen ligt me na aan het hart. Het motiveert me als ik merk dat mensen beseffen dat ze een keuze hebben en invloed kunnen uitoefenen op hun situatie. Dat streef ik na in mijn werk.

Typisch op mij van toepassing: intuïtief, duidelijk, respectvol, oprecht, analytisch.

In mijn werk heb ik een directe, empathische benadering.

Achtergrond:

Ik heb mijn opleidingen in coaching en therapie in de loop der jaren bij verschillende organisatie gedaan, o.a. op het gebied van algemene coaching & therapie, systemisch werken, kindercoaching, NLP, Voice Dialogue en paardencoaching. De laatste jaren heb ik me verder gespecialiseerd in contextueel/systemisch therapeutisch werk, traumaverwerking d.m.v. Brainspotting (naast EMDR) en MNRI reflexintegratie.

 De hele kunst van het spreken, is begrepen te worden